BRASILIANSK MUSIK:  Grafisk form, fotografi och repro.
Tryck Alfa Print AB • Utgivningsdatum 2007-09-01 • Omfång 248 sidor • Språk Svenska
Bredd/höjd/ryggbredd 210x263x22 • Vikt 1100 gram • Bandtyp: Kartonnage • ISBN 978-91-633-1028-7
--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

"Vi får inte bara musik utan även historia och inblick i samhället. En jättesnygg coffee table book med en massa sköna foton och illustrationer, intervjuer med artister, producenter och annat löst folk. Framförallt bubblar den här boken av entusiasm och kärlek till musiken. Man blir verkligen sugen på musiken och framförallt blir man sugen på att åka till Brasilien. Otroligt bra att en cd-skiva följer med boken.”

Daniel Papa Dee Wahlgren, P3 Rytm

 

 

 

 

 

 

 

"För den nyfikne är boken Brasiliansk Musik en guldgruva. För den som redan lever inspirerad av brasiliansk musikkultur är den – just det, också då en guldgruva!”

Thomas Nydahl, Kristianstadsbladet

 

 

 


 "När jag började intressera mig för brasiliansk musik fanns det inte mycket att välja på i boklådorna ... Efter hand har jag hittat böcker på engelska men ingen av dem är tillnärmelsevis så vacker som detta praktverk … Bredden i boken är stor och imponerande … en så vacker bok om brasiliansk musik finns numera bara på svenska.”


Lennart Kjörling, Månatligt e-nyhetsbrev om brasiliansk kultur

 

 

 

”Ett måste för alla intresserade.”

Lina Nyberg, jazzsångerska, Impra

 

 

 

 

 

”Super grym bok!”

Daniel Jadama, musikproducent Sveriges Radio P3

 

 

 "Det är en lika kunskapsrik och väldokumenterad som lättillgänglig bok. Ingen avhandling utan en kaffebordsbok med luftig layout, många färgfoton och även teckningar… Här finns biografier över de främsta namnen i olika genrer och även intervjuer med ett flertal kompositörer, musiker och artister – som Gilberto Gil, Bebel Gilberto, Seu Jorge, Rita Lee, Marcelo D2, Milton Nascimento, Naná Vasconcelos och Tom Zé. Allt kompletterat av en cd med klingande smakprov – och inte minst – en utförlig skivförteckning. Boken Brasiliansk musik är ett pionjärverk i ordets bästa betydelse."

Bengt Eriksson, LO-tidningen (även mångårig musikskribent i Svenska Dagbladet)
"...vilken fin bok det blev"

TV 4

 

"Praktverk!"

TV 4